TE SARAJET

24 QERSHOR, 2021

Sot, tek Sarajet e Gjon Marka Gjonit midis djemve te ri te Deres se Gjomarkut.

Te dashtun miq e dashamire! Dielli i fotre gjithnon e lut njerzimin me gjet krojet e veta. Sot, si dite ne program te rindertimit te Sarajeve kishim per qellim marrjen e disa masave fizike dhe pershkrimin e terrenit per arkitektet por jo vetem kaq.

Ishte shen Gjon dhe nuk kishim si mos me e Lut Krishtin midis dy Gjonave ende gjall, te ri e te forte, Gjon Kol Gjoni dhe Gjon Nikoll Lleshi. Freskia e vetme e ksaj dite te nxehte ndodhet ne Orosh te Mirdites.

Un do ta quaj nje dit memorje sepse pas 80 vjet komunizmem vetem sot ishin bashk per bisede barku i Lleshit te Zi.Faleminderit Lal Gjonat ton, faleminderit Bianca, bija e Kapidan Ndue Gjon Markut, faleminderit Vincent.

Historishkruesit e realizmave social komunist kan than se nuk ka ekzistue Ish Republika e Mirdites. Si sot 100 vite ma par Keshilli i Ambasadoreve u mblodh per te degjue ankesat e Mirdites me Marka Gjonin ne krye e sot, pas 100 vjetesh ju deshmuam se Gjomarkajt rrojne, jan te fort e te dijshem e brezi i ri po rritet plot drite e shprese.

Ju faleminderit te dashtun kusherinj per mikpritjen dhe pranin tuaj bashkarisht sot tek Sarajet e Kapidanit te Mirdites.

Juaj.

Artan Lleshi Gjomarkaj.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s