Tag: gjongjomarkaj

+

PORTE

Dera e Gjomarkut (Gjomarkaj Porte) After the death of George Kastrioti Skanderbeg, in the year 1468, in Lezhe, the Turks invaded Albania. The only castle still left in the hands of the Venetians and Albanians was the castle of Shkodra called “Rozafa”. The defenders of Shkodra were the famous Venetian Captain Antonio Loredano and Albanian Prince Leke Dukagjini. In 1479 the city of Shkodra … Read More PORTE

+

SARAJET

TE SARAJET 24 QERSHOR, 2021 Sot, tek Sarajet e Gjon Marka Gjonit midis djemve te ri te Deres se Gjomarkut. Te dashtun miq e dashamire! Dielli i fotre gjithnon e lut njerzimin me gjet krojet e veta. Sot, si dite ne program te rindertimit te Sarajeve kishim per qellim marrjen e disa masave fizike dhe pershkrimin e terrenit per arkitektet por jo vetem kaq. … Read More SARAJET

+

TE SARAJET

TE SARAJET 14 KORRIK, 2021 Oroshi nuk asht vetem Keshtjelle ndertue me gure, natyre, heroizem, histori, kroje e livadhe perzier. Oroshi eshe nje Keshtjelle njerzish; burrash dhe zonjash fisnike, qendisur me buzeqeshje prej shpitrash te paster e te lire, qendisur tek syte fjalet e mireseardhjes. Kjo zonje sot na priti me lot gezimi ne sy e na percolli po me lot gezimi. Eshte ne … Read More TE SARAJET

+

SUMMER VISIT

TE SARAJET 28 KORRIK, 2021 Edhe pse temperatura teper te larta ,sot ishte nje dite e veçante per Oroshin. Faleminderit Arkitektit Giliberto Menconi dhe bashkepunetorit te studios se arkitektures dhe mikut yne Fatmir Macaj per pranine e tyre fizikisht ne truall te Sarajeve. Me arkitektin z. Menconi diskutuam gjate ne truall te sarajeve per variantet e struktures se adheshme dhe vura re me sinqeritet … Read More SUMMER VISIT

%d bloggers like this: