Category: Sarajet Memories

+

TE SARAJET

TE SARAJET 14 KORRIK, 2021 Oroshi nuk asht vetem Keshtjelle ndertue me gure, natyre, heroizem, histori, kroje e livadhe perzier. Oroshi eshe nje Keshtjelle njerzish; burrash dhe zonjash fisnike, qendisur me buzeqeshje prej shpitrash te paster e te lire, qendisur tek syte fjalet e mireseardhjes. Kjo zonje sot na priti me lot gezimi ne sy e na percolli po me lot gezimi. Eshte ne … Read More TE SARAJET

+

SUMMER VISIT

TE SARAJET 28 KORRIK, 2021 Edhe pse temperatura teper te larta ,sot ishte nje dite e veçante per Oroshin. Faleminderit Arkitektit Giliberto Menconi dhe bashkepunetorit te studios se arkitektures dhe mikut yne Fatmir Macaj per pranine e tyre fizikisht ne truall te Sarajeve. Me arkitektin z. Menconi diskutuam gjate ne truall te sarajeve per variantet e struktures se adheshme dhe vura re me sinqeritet … Read More SUMMER VISIT

+

Henry F. Tozer

VISIT TO SARAJET – 1865 Rev. Henry Fanshawe Tozer, (1829 – 1916) was an English writer, teacher, traveler, and geographer. He traveled extensively in Greece and in European and Asiatic Turkey. He visited the Sarajet in 1865. Below are excerpts from his book “Researches in the Highlands of Turkey, Including Visits to Mounts Ida, Athos, Olympus and Pelion, to the Mirdite Albanians and Other Remote Tribes” pub. London: John Murray, Albemarle … Read More Henry F. Tozer

+

W.F. Stirling

WEDDING AT THE SARAJET – 1930 The Wedding of Kapidan Mark Gjon Marku took place at the Sarajet in Orosh on 24 August, 1930. The excerpt below is from the book “A British Officer in Albania” by Lt. Col. W.F. Stirling, pub. 1931. Lieutenant-Colonel Stirling held a couple of posts in Albania under King Zog’s regime. The last post was of Inspector General of … Read More W.F. Stirling

%d bloggers like this: